Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betyár zöldbab

MME MME
1 2.5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a tisztított, feldarabolt zöldbabot. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel, és körülbelül 1 liter vizet öntünk rá.

A metéltre vágott sonkát, zöldpaprikát és a tarhonyát hozzátesszük, és lassú forralással, időnként megkavarva puhára főzzük.

Közben szájízünk szerint sózzuk, paprikázzuk.

A végén hozzáteszük a felszelt paradicsomot, valamint az aludtejet, és egyet forralunk rajta.

A szalonnapörcöt a tetejére szórva tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS. - MME

Ezek is érdekelhetnek