Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a tisztított, feldarabolt zöldbabot. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel, és körülbelül 1 liter vizet öntünk rá.
A metéltre vágott sonkát, zöldpaprikát és a tarhonyát hozzátesszük, és lassú forralással, időnként megkavarva puhára főzzük.
Közben szájízünk szerint sózzuk, paprikázzuk.
A végén hozzáteszük a felszelt paradicsomot, valamint az aludtejet, és egyet forralunk rajta.
A szalonnapörcöt a tetejére szórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre