Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Betűtésztás paradicsomleves

default user icon
23 4.4/5

Hozzávalók

  • 1 l paradicsomlé
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 ek ételízesítő
  • 10 dkg betűtészta
  • A tálaláshoz:
  • reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés

    1. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd rátesszük az őrölt paprikát, és elkeverjük a hagymával.
    2. Beleöntjük a paradicsomlevet, és még kb. 0,5 liter vizet, majd az ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. Forrás után a cukrot is beletesszük.
    3. Pár perc múlva, amikor az ízek jól összeforrtak, levesszük a tűzről és átszűrjük, hogy a hagyma ne maradjon benne. Visszatesszük a tűzre, és amint forrni kezd, hozzáadjuk a tésztát.
    4. 5 perc után, amikor a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), levesszük a tűzről, és melegen, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PARADICSOMLEVES! >>> 

      11 BOMBAJÓ PARADICSOMLEVES >>>

      30 PERCES TORTELLINIS PARADICSOMLEVES >>>

Megjegyzés

Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.

Hargita84
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jety12
Most csináltam elöször és isteni lett.Köszönet a receptért.Én kis sajtdarabokkal ettem,mert már nem birtam tovább ;)
bednem
Nálunk a paradicsomleves és a túrós palacsinta kéz a kézben jár! :) A sok paradicsomleves recept közül ma ez került elkészítése. Finom!
KisEprecske
Hmmm, nagyon finom lett, köszi a receptet! :)
Deszkas
Sajtót reszelni rá? Tudod, a sajtó az az újság. Gondolom sajtot akartál írni...
pulgui
Én ugyan zeller nélkül csináltam, mert nem volt, de isteni finom, gyors, egyszerű!!! Érdemes mellé sajtót reszelni egy kenyérkére és sütőben rápirítani, nagyon jó mellé :)
Zsuzsi2005
Minden paradicsomos ételhez kell a zeller, így a paradicsomleveshez is, az adja meg az igazi ízét.
evanagyi
Prohaszkab, igazad van a fuszerekkel, mindegyik illik bele, de szerintem a paradicsomle mar fuszerezett, ezert jo a leves kulon fuszerezes nelkul is. Termeszetesen egy kis potlas, vagy erosebb fuszerezes meg jobba teszi az etelt.
prohaszkab
Én is kb. így szeretem! De egyet kihagytatok, vagy tán kettőt is, a zeller! Nem kell sok. Vagy egy pici levéllel együtt szár, vagy pici gyökér, s utána azt természetesen kiveszem. S a bazsalikom! Abból is egy levél elég, de csodás lesz az ízharmónia tőle. Újabban az egészen pici természetesen Gyermelyi kagyló tésztával szeretem. De a betű viszi a pálmát.
REnike0321
mint tészta- és paradicsomimádó mondom, nagyon jó recept, többször is elkészitettem már :) Köszi!!! Annyit én is módositottam rajta h lereszeltem a hagymát, igy nem kellett szürni v turmixolni a végefelé, és az olajon fonnyasztani, elég néhány kavarás, hogy az izek kijöjjenek. És egy kis zeller vagy bazsalikom is ad bele egy kis plusz izt.
welli1
Megfőztem, nagyon finom lett, én pedig igazi kezdőként nagyon örültem :)

Hasonló Receptek

Magazin