Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Betűtésztás paradicsomleves

default user icon
23 4.4/5

Hozzávalók

  • 1 l paradicsomlé (100 %-os, dobozos)
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 3-4 ek cukor
  • 1-2 ek ételízesítő
  • 1 csomag betűtészta
  • A tálaláshoz:
  • reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés

    1. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, és elkeverjük a hagymával.
    2. Beleöntjük a paradicsomlevet, és még kb. fél-háromnegyed liter vizet, majd beletesszük a cukrot,az ételízesítőt és egy nagy csipet sót. Visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk. (Forrás után érdemes megkóstolni, ha szükséges, újracukrozni, -fűszerezni.)
    3. Pár perc múlva, amikor az ízek jól összeforrtak, levesszük a tűzről és átszűrjük, hogy a hagyma ne maradjon benne. Visszatesszük a tűzre, és amint forrni kezd, hozzáadunk 2-3 marék betűtésztát. (Aki sűrűn szereti, az tehet bele többet is.)
    4. Amikor a tészta megfőtt (néha meg kell keverni, hogy ne ragadjon le az edény aljára), levesszük a tűzről, és melegen, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PARADICSOMLEVES! >>> 

      11 BOMBAJÓ PARADICSOMLEVES >>>

      30 PERCES TORTELLINIS PARADICSOMLEVES >>>

Megjegyzés

Ha véletlenül víz ízű lesz, akkor jó, ha van otthon egy kis sűrített paradicsom vagy plusz paradicsomlé, hogy korrigálni tudjuk a hibát, de többnyire fűszerekkel is meg lehet oldani.

Hargita84
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

jety12 3 évvel ezelőtt
Most csináltam elöször és isteni lett.Köszönet a receptért.Én kis sajtdarabokkal ettem,mert már nem birtam tovább ;)
bednem 4 évvel ezelőtt
Nálunk a paradicsomleves és a túrós palacsinta kéz a kézben jár! :) A sok paradicsomleves recept közül ma ez került elkészítése. Finom!
KisEprecske 5 évvel ezelőtt
Hmmm, nagyon finom lett, köszi a receptet! :)
Deszkas 5 évvel ezelőtt
Sajtót reszelni rá? Tudod, a sajtó az az újság. Gondolom sajtot akartál írni...
pulgui 6 évvel ezelőtt
Én ugyan zeller nélkül csináltam, mert nem volt, de isteni finom, gyors, egyszerű!!! Érdemes mellé sajtót reszelni egy kenyérkére és sütőben rápirítani, nagyon jó mellé :)
Zsuzsi2005 6 évvel ezelőtt
Minden paradicsomos ételhez kell a zeller, így a paradicsomleveshez is, az adja meg az igazi ízét.
evanagyi 6 évvel ezelőtt
Prohaszkab, igazad van a fuszerekkel, mindegyik illik bele, de szerintem a paradicsomle mar fuszerezett, ezert jo a leves kulon fuszerezes nelkul is. Termeszetesen egy kis potlas, vagy erosebb fuszerezes meg jobba teszi az etelt.
prohaszkab 6 évvel ezelőtt
Én is kb. így szeretem! De egyet kihagytatok, vagy tán kettőt is, a zeller! Nem kell sok. Vagy egy pici levéllel együtt szár, vagy pici gyökér, s utána azt természetesen kiveszem. S a bazsalikom! Abból is egy levél elég, de csodás lesz az ízharmónia tőle. Újabban az egészen pici természetesen Gyermelyi kagyló tésztával szeretem. De a betű viszi a pálmát.
REnike0321 6 évvel ezelőtt
mint tészta- és paradicsomimádó mondom, nagyon jó recept, többször is elkészitettem már :) Köszi!!! Annyit én is módositottam rajta h lereszeltem a hagymát, igy nem kellett szürni v turmixolni a végefelé, és az olajon fonnyasztani, elég néhány kavarás, hogy az izek kijöjjenek. És egy kis zeller vagy bazsalikom is ad bele egy kis plusz izt.
welli1 6 évvel ezelőtt
Megfőztem, nagyon finom lett, én pedig igazi kezdőként nagyon örültem :)
Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés