Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Utazz minden héten más országba! - Illatvacsorák, kóstolgatások, kulináris élvezetek egy lakásétteremben

Nemrég egy fantasztikus főzőesten jártunk Bíró Botond Balázs, azaz a Parfümséf, Bétervre keresztelt lakáséttermében. A Béterv szeptemberben a harmadik szezonját nyitja meg a kulináris élvezetek szerelmeseinek és a messzi tájakra szívesen kalandozó vendégeknek.

A Béterv Smart Cooking School séfje és tulajdonosa, Bíró Botond Balázs, azaz a Parfümséf, szeptembertől immár a harmadik szezont kezdi meg főzőiskolájában. Az főzőesteknek egy lakásétterem ad otthont, ahol a főzőestek szuper hangulatban telnek, az ott készülő ételek pedig zseniálisan finomak, és nem utolsósorban, nagyon illatosak.

A lakásétterembe látogató nem egy átlagos vacsorát kap és készíthet, a Parfümséf ugyanis az ízek és illatok szerelmese, így a zseniális menüsorban az ízek mellett az illatok is nagy szerepet kapnak a főzés során.

A lakásétterembe érkezve a vendégeket már a belépés pillanatánam átjárja a nyugalom és a béke, az otthonos, barátságos enteriőrnek köszönhetően. Amikor mindenki elfoglalja a helyét, kezdődhet a főzés: mindannyian magunk készítjük el a vacsorát, a Parfümséf csak megmutatja hogyan lássunk hozzá, hogyan játsszunk az fűszerekkel és az alapanyagokkal, igény esetén pedig természetesen be is segít, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

 

Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatjuk meg, amik közül biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A megszerzett tudás birtokában pedig különleges menüsorral lephetjük meg családunkat, barátainkat a soron következő vendégség alkalmával.

Mi a következő ételek elkészítését sajátíthattuk el:

Előétel: Koktélparadicsom-garnéla-fokhagyma-menta-lime
Leves: Provance-i gazpacho cukkinivel és levendulával
Főétel: Embutido – Fülöp-szigeteki húshenger édesburgonyával

A képekért kattints a galériára! 

 

Bíró Botond Balázs szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek… Az illatvacsorákon meglepődve tapasztalhatjuk, hogy egy fűszer milyen sokoldalú, mennyi élményt képes nyújtani érzékeinknek, nemcsak egy parfümökben, de egy vacsorában is, az előételtől a desszertig.

„Öröm, hogy folytatódik a Béterv Smart Cooking School. Az őszi szezonban arra gondoltuk, hogy minden alkalommal kalandozzunk, utazzunk egy kicsit. Az adott hely konyhájában használt fűszerek illatának segítségével bármikor fel tudom idézni az utazásaimmal kapcsolatos emlékeimet, az ország hangulatát, az emberek kisugárzását. ” – mesél az őszi kurzusokról Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf. “Ezért is döntöttünk úgy, hogy minden egyes kurzust egy-egy tájegység köré szervezünk. Toszkána, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban lesz az, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.”

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 7. – Toszkána
előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel
főétel: Brokkolis sertésszúzérme – szárítottparadicsomos rizottóval

Szeptember 27. – Keleti kalandok
előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával

Október 18. – Baszkföld csodái

November 8. – Marokkó aranya

November 29. – Ünnepekre hangolva

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet. Illetve további információk a Béterv honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetnek

Friss