Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Besztercei csirkemell

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemellkockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott, félbevágott szilvákat. Rászórom a fűszereket, a tálat lefedve előmelegített forró sütőben 25 percig párolom.

Közben a mustárt, a tejfölt és a csipetnyi sót összekeverem, majd a már megpuhult húsra locsolom, és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni kezd a teteje.

Párolt rizs, krumplipüré illik hozzá.

Megjegyzés

A szilva vásárlásánál nagyon figyeljünk, gyakran próbálnak átvágni, beszterceinek kínálják, ajánlják azt, ami nem besztercei! Az igazi besztercei szilva külső tulajdonságai szerint: apró, hosszúkás, héja hamvas, sötétkék. Belbecse kemény húsú, magvaváló, sárga színű. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek