Besamel

default user icon
12 4.7/5

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Megjegyzés

Változatok:

Tej nélkül: a tejet helyettesítsük hús- vagy hallevessel.

Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.

Sajtos: keverjünk a besamelhez 5 dkg reszelt sajtot.

Hagymás: a besamelhez adjunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

yetikr 1 évvel ezelőtt
Borzalmasan híg lett, pedig még 20 percig főztem forrás után, kb a duplája mennyiségű liszttel és vajjal lett használható sűrűségű a lasagne-hoz! Hideg tejjel kell felönteni!
brigipraga 2 évvel ezelőtt
tokeletes lett, ugy ahogy van, koszonom!
sajtosribizli 3 évvel ezelőtt
A recepted tökéletes, egyesekkel ellentétben, ÉN KIPRÓBÁLTAM mielőtt szaroznék! Tökéletes lett! Köszönöm :-))))
nzkriszta 3 évvel ezelőtt
Ez besamel mártás!!! Nem rántás. És igen, FORRÓ tejjel kell felönteni. Igy tanulják a szakács suliban is (férjem és édesapám is szakács).
dalocska 3 évvel ezelőtt
Most utána néztem és más oldalon mint egy trükként írják, hogy forró tejjel kell elkeverni. És hogy ez a besamel mártás igazi titka... Akkor most mi az igazság? :))
bogi0629 5 évvel ezelőtt
Forró tejjel felönteni??? Csak azt ne!Szegény szerencsétlen kezdők...a sok elfuserált recept miatt utálják meg sokan a főzést. MELEG rántáshoz HIDEG folyadék, előre elkészített, már kihűlt rántáshoz MELEG folyadék. Sőt, elviekben a rántásnak mindig langyosnak kellene lenni, nem jó a meleg sem, és a kihűlt sem, mert hajlamos csomósodni. Ha egy pici sót teszünk bele, elkerülhető a csomósodás. Még jó, hogy van itt rajtam kívül is néhány élelmes ember, aki észrevette ezt a hatalmas bakit.
bitoneb 5 évvel ezelőtt
Bizony-bizony! HIDEG tejjel! megpirítjuk a lisztet és felöntjük LASSAN a hideg tejjel!! Liszt helyett lehet étkezési keményítő, akkor nem kell megpirítani!
cicacj 6 évvel ezelőtt
Hideg tejjel ontsetek fel, mert a forro tej osszekapja a forro vajas-lisztes kevereket!!!
tundemano 10 évvel ezelőtt
Mi sült húshoz szoktuk készíteni. A husit előző nap bepácoljuk fokhagymás-friss zöldfűszeres tejbe, és utána ebből a pácléből készítjük a besamelt.
ppeszter 11 évvel ezelőtt
Én vegetával ízesítem, ha kihűlt, beleteszek 1 pohár tejfölt. Minden rakott ételt ezzel csinálok.

Hasonló Receptek

Magazin