Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Berlini tejbegríz-gombóc karamellszósszal

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8-10 evőkanál búzadara
  • 1,3 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: Közepes keménységű tejbegrízt főzünk 1 liter tejből. Belekeverünk 2 csomag vaníliás cukrot, majs 10 dkg cukorral felvert 3 tojásfehérjét. Gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot a grízbe, majd félretesszük.

    15 dkg cukrot karamellizálunk, amit felengedjük 2 dl vízzel. A 3 tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel. Hozzáöntjük a cukros vizet, és addig főzzük, míg krémessé válik.

    Tálaláskor a grízből gombócokat szaggatunk, és a karamellszósszeal leöntjük. Melegen és hidegen is fogyasztható.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Egy ideje lementettem ezt a receptet és ma jött el a napja, hogy elkészítem. Pár észrevétel: - szerintem lehet keményebbre főzni a grízt, mert a végén úgy jobban összeáll, - ha forró darába öntöm a tojásfehérjét azt összekapja és kicsit csomós lesz, de ez nem ront az élvezeti értékén, - a cukor felöntésénél nagyon vigyázni kell, mert nem csak fröcsög, hanem hólyagosodik is, - amikor hűl a karamell szósz az is kicsit csomósodik, kell párszor még ránézni és kevergetni. Szerintem hidegen lényegesen jobb! Még fogom készíteni, mert nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin