Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejbegríz-gombóc karamellszósszal

default user icon
1

Hozzávalók

  • A tejbegrízhez:
  • 1 l tej
  • 8-10 ek búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • A karamellszószhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej

Elkészítés

    1. Közepes keménységű tejbegrízt főzünk. A tejet feltesszük forrni, belekeverjük búzadarát és a vaníliás cukrot, majd a cukorral felvert tojásfehérjét. Gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot a grízbe, majd félretesszük.
    2. A cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2 dl vízzel. A tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a tejjel. Hozzáadjuk a cukros vizet, és addig főzzük, míg krémessé válik.
    3. Tálaláskor a grízből gombócokat készítünk, és a karamellszósszal leöntjük. Melegen és hidegen is fogyasztható.

    TEJBEGRÍZES KRÉMMEL TÖLTÖTT MÉZES>>> 

    TEJBEGRÍZ SZELET>>> 

    KÓKUSZOS-KAKAÓS TEJBEDARA (TEJBEGRÍZ)>>> 

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Egy ideje lementettem ezt a receptet és ma jött el a napja, hogy elkészítem. Pár észrevétel: - szerintem lehet keményebbre főzni a grízt, mert a végén úgy jobban összeáll, - ha forró darába öntöm a tojásfehérjét azt összekapja és kicsit csomós lesz, de ez nem ront az élvezeti értékén, - a cukor felöntésénél nagyon vigyázni kell, mert nem csak fröcsög, hanem hólyagosodik is, - amikor hűl a karamell szósz az is kicsit csomósodik, kell párszor még ránézni és kevergetni. Szerintem hidegen lényegesen jobb! Még fogom készíteni, mert nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin