Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Berlini máj

MME MME
4.3/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A májat megmossuk, szeletekre vágjuk, megborsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a májat. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk, és azonnal citromlével ízesített vízbe rakjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a máj mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a cukrot. Lecsepegtetjük az almát, a cukorra rakjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, és két percig sütjük. Felengedjük a fehérborral, lassú tűzön további pár perig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 490 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss