Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem csak kolbász és sör: megkóstoltuk Berlint, és imádtuk!

Októberben két hosszú hétvégének is örülhetünk, amikor nyakunkba vehetjük a várost, sőt az országot, vagy akár Európát is, hogy kicsit kikapcsolódjunk. Nekünk van is egy tippünk: irány Berlin! Van rá 6 jó gasztro-érvünk van, hogy miért!

Hogy miért kell elmenned Berlinbe egy hosszú hétvégére? Azért, mert amellett, hogy megkóstolhatod a legfinomabb tradicionális német ételeket, Németország, és főleg Berlin, már nem csak a kolbászról és a sörről szól! Berlin utcáin sétálva rengeteg nemzetiség konyhájával találkozhatsz, különböző méretű és stílusú éttermekben és kisbüfékben. Ráadásul ezeken a helyeken általában eredeti, családi receptek alapján készítik az ételeket, és gyakran az is előfordul, hogy maguk a tulajdonosok szolgálnak ki. Így hát, egy hosszú, városnézős séta után már csak azt kell eldöntened, hogy milyen ízekre vágysz.

1. HabbaHabba

Ez a tökéletes választás, ha isteni közel-keleti ízeket kívánsz és, ha a város felfedezése közben nincs túl sok időd az étkezésre, de mégis kipróbálnál valami különlegeset. Itt csodálatosan krémes humuszba tunkolhatod a még csodálatosabb falafel golyókat, de különböző wrapeket is kipróbálhatsz. Ebben a kis büfében a tulajokat is megtalálod, akik mindig jókedvűek és biztosan válaszolnak minden kérdésedre.

2. Ziervogel's Kult-Curry

Ezt a helyet is kifejezetten azoknak a turistáknak ajánljuk, akik szeretnének gyorsan valami tartalmasat bekapni két látványosság között, vagy esetleg egy sörtúra után. A curry-wurst bátran nevezhető a németek egyik kultikus ételének, amit mindenképp ki kell próbálni, ha az ember arra jár. Ez nem más, mint kis kolbászfalatkák édes ketchuppal nyakon öntve, és megszórva némi curryvel. Természetesen, amilyen egyszerűen hangzik, pont olyan finom is!


3. Chén CheTeaház

Ha valamilyen különleges vietnámi ételt kóstolnál meg, akkor a Chén ché teaházat és éttermet semmiképp se hagyd ki! Ez a hely nem csak remek ételeivel, de varázslatos belső tereivel és designjával is hamar rabul ejt. Természetesen, mivel egy teaházról beszélünk, a fantasztikus ételek mellett, teakülönlegességeket is megízlelhetsz, melyeknek egy része családi receptek alapján készül. Érdemes a felszolgálókat is megkérdezni, hogy éppen mit ajánlanak, hiszen mindenki beszél angolul, és nagyon segítőkészek.

4. Hermann’s

A Hermann’s nemcsak egy étterem, hanem egy közösségi tér is egyben, ahol olyan emberekkel is találkozhatsz, akik ide ülnek be dolgozni és, ha közben megéheznek, akkor fantasztikus, helyi alapanyagokból készült ételeket ehetnek. Az étterem belső terei nagyon letisztult, modern, skandináv-stílusban vannak berendezve. Ez a hely elsősorban a vegetáriánusoknak kedvez, de azért a húsevők is találhatnak maguknak ínycsiklandozó falatokat. Ha itt jársz, mindenképp érdemes kipróbálni a fekete babból készült brownie-t!

5. Belyzium csokoládémanufaktúra

A Belyzium egy aprócska manufaktúra, ahol A-tól Z-ig mindent helyben készítenek. A csokoládék egy különleges kakaóbabból készülnek, amelyeket dél-Belize-ben (Közép-Amerika) termesztenek, majd fermentálják, és napon szárítják. Innen érkeznek a kakaóbabok Berlinbe, ahol sajátkezűleg több típusú csokoládét készítenek belőle. Mindenképp érdemes ide ellátogatnod, hiszen az otthon maradt családot és barátokat is meglephetjük egy-egy tábla ilyen finom csokival - a siker garantált!


+1 Hely, ha mindezt leöblítenénk néhány különleges sörrel: Monterey Sörbár

Ezt a helyet semmiképp sem hagyhatja ki az, aki sörrajongó, hiszen több, mint 250 sör közül választhat! A legcsodálatosabb szűretlen söröktől, az IPÁ-on át egészen a citromos-korianderes sörig tényleg minden megtalálható itt, így azokat is bátorítjuk a hely meglátogatására, akik nincsenek teljesen elkötelezve a sör iránt.

Ezek után bátran állíthatjuk, hogy Berlint nem csak izgalmas történelme miatt érdemes meglátogatni, hanem a sokszínű gasztronómiai élmények miatt sem hagyhatod ki!

A SACHER-TORTÁN TÚL: ELLENÁLLHATATLAN BÉCSI MENÜSOR A SZOMSZÉDBÓL >>> 
HOL EGYÜNK, MIT EGYÜNK OLASZORSZÁGBAN? >>>
HOL EGYÜNK, MIT EGYÜNK FRANCIAORSZÁGBAN? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss