Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bélszín sörszószban

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 db 50 dkg-os fodros kelkáposzta
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg bélszín
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl húsleves 1 kockából
  • 2 dl barna sör
  • fél teáskanál köménymag

Elkészítés

    Előkészítés: A káposztát megmossuk, vastag csíkokra vágjuk, és a kemény torzsarészeit eltávolítjuk. Forró vízbe rakjuk, felforraljuk, majd forrás után kivesszük és lecsurgatjuk. Hideg vízzel lemossuk, és ismét lecsepegtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, megpároljuk, és lecsepegtetjük.
    Elkészítés: A bélszínt megtisztítjuk, és ízlés szerint borsozzuk. Egy nagy serpenyőben 10 dkg vajon megsütjük, és megsózzuk. (Akkor jó, ha közepe rózsaszín.) Abba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a sört és a 2 dl húslevest. Hozzáadjuk a káposztát, a fokhagymát és a köménymagot. Felforraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Levesszük a tűzről, a káposztát átnyomkodjuk a serpenyő egyik oldalára, a másikba pedig – ahol a lé maradt – belekeverjük a maradék vajat (így sűrűbb szószt kapunk), majd jól összekeverjük a káposztával. A húst felszeleteljük, és a sörszószos káposztára helyezzük. Burgonyával és vörösborral tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin