Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszín sörszószban

MME MME
1/5
60 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A káposztát megmossuk, vastag csíkokra vágjuk, és a kemény torzsarészeit eltávolítjuk. Forró vízbe rakjuk, felforraljuk, majd forrás után kivesszük és lecsurgatjuk. Hideg vízzel lemossuk, és ismét lecsepegtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, megpároljuk, és lecsepegtetjük.
Elkészítés: A bélszínt megtisztítjuk, és ízlés szerint borsozzuk. Egy nagy serpenyőben 10 dkg vajon megsütjük, és megsózzuk. (Akkor jó, ha közepe rózsaszín.) Abba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a sört és a 2 dl húslevest. Hozzáadjuk a káposztát, a fokhagymát és a köménymagot. Felforraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Levesszük a tűzről, a káposztát átnyomkodjuk a serpenyő egyik oldalára, a másikba pedig – ahol a lé maradt – belekeverjük a maradék vajat (így sűrűbb szószt kapunk), majd jól összekeverjük a káposztával. A húst felszeleteljük, és a sörszószos káposztára helyezzük. Burgonyával és vörösborral tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss