Keress receptre vagy hozzávalóra

Bélszín egyben grillezve

Hozzávalók

  • 1 1/2 tk durva szemű tengeri só
  • 1 ek tarka bors
  • 2 tk aprított rozmaring
  • 1 tk aprított petrezselyem
  • 2 tk nyers nádcukor
  • 1/2 ek fokhagyma-granulátum (tasakos)
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 kg marhabélszín (vesepecsenye)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 db bagett

Elkészítés

    1. A száraz páchoz a tengeri sót mozsárban finomra törjük a tarka borssal, a rozmaringgal, a petrezselyemmel és a nádcukorral együtt, majd hozzákeverjük a fokhagyma-granulátumot és a fahéjat.
    2. A húst hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsineggel hengeres formára kötözzük. Ezután alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
    3. Közben a faszenes gömbgrillt előkészítjük közepes hőfokú direkt sütésre. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, és összekeverjük az olívaolajjal. A bagettet felszeleteljük, megcsepegtetjük a fokhagymás olajjal, és enyhén megsózzuk.
    4. A húst a lecsukott grillben belül rózsaszínre (mediumra) sütjük kb. 30 perc alatt, miközben csipesszel forgatjuk 7-8 percenként. Végül levesszük a rostélyról, és alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig. A mindkét oldalukon aranybarnára grillezett bagettszeletekkel kínáljuk.
A steak akkor sült mediumra, ha a legvastagabb részén beleszúrt maghőmérő 55 fokot mutat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek