Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Belga töltött paradicsom

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst beleöntjük egy kisméretű lábosba. Ezt követően másfélszer (de inkább kétszer) annyi vizet öntünk rá, hozzáadunk némi olívaolajat és sót. Kis lángon forrás után még 5-10 percig hagyjuk, majd levesszük.

Amíg a rizs a tűzön van, előkészítjük a paradicsomokat. Egy éles kés segítségével eltávolítjuk valamennyinek a tetejét, majd kikaparjuk a belsejüket kiskanállal egy nagyobb méretű tálba.

Az üres paradicsomokat elhelyezzük egy tetővel rendelkező, sütőbe helyezhető (én égetett kerámiát használok), nagy tálban. Ezt követően apró darabokra felkockázzuk a hagymát, illetve a fokhagymát (de fokhagymanyomóval pépesítve is kellemes ízt kölcsönöz). Ezeket hozzáadjuk a paradicsomok belsejéhez (ha nagy darabokban maradt, össze kell törni!). Következik a rizs és egy kis csészényi olívaolaj. Ezeket jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint jöhet az oregano és a bazsalikom.

Az elkészült tölteléket a paradicsomokba töltjük, majd ráhelyezzük a korábban levágott tetejüket. Reszelt sajtot, szórunk rá (de lehet zsemlemorzsát is). Leöntjük némi olívaolajjal, illetve vízzel, majd a tepsit lefedjük.

Előmelegített sütőben, 200 C fokon 45 percig sütjük. Utána magában vagy vajas pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!

Előételnek vagy könnyed vacsorának ajánlott!

Ezek is érdekelhetnek

Friss