Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Belga szalonnás-morzsás endívia-gratin

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 kisebb endívia
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg húsos szalonna (bacon)
  • 10 dkg száraz fehérkenyér
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 3 ág friss kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal.

    Tisztítsuk meg az endíviákat, ha szükséges, távolítsuk el a külső leveleket, hosszában vágjuk félbe. Helyezzük őket a hőálló tálba, a vágott felükkel felfelé. Mindegyiket szórjuk meg kevés cukorral, sóval, borssal. A vajat morzsoljuk a félbevágott endíviákra. A bacont is vágjuk vékony csíkokra, és szórjuk meg vele a zöldséget. Tegyük így a sütőbe, és süssük 10-15 percig.

    Közben a száraz kenyeret egy konyhai aprítóbanaprítsuk durvára, keverjük össze a parmezánnal és a fenyőmaggal.

    Az endíviákat vegyük ki a sütőből, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, grillfokozatra. Szórjuk meg az endíviákat a parmezános morzsával és friss kakukkfűvel, olívaolajjal locsoljuk meg.

    Toljuk vissza a sütőbe, és 10 perc alatt süssük aranybarnára.

    Magában is remek, de kínálhatjuk főtt burgonyával is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin