Békebeli sült hús

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 duci gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • 15 dkg sertészsír

Elkészítés

    Elkészítés: A húst úri kedvünk szerint vagy vastag szeletekre, vagy kisebb darabokra vágjuk. Elővesszük kedvenc lábasunkat, benne a zsírt felhevítjük, belevetjük a húsdarabokat. Addig pörköljük, míg a levét elveszíti, akkor 3 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, belevetjük a durva karikákra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet pótoljuk. Ha már omlósra párolódott, fedő nélkül óvatosan pirítsuk egy kicsit, míg szép színt kap.

    Tálaljuk forrón, hagymás burgonyával körítve, a sült zsírjával meglocsolva. Adjunk mellé házi savanyúságot, és egy jóféle rajnai rizlingről sem feledkezzünk el.

Megjegyzés

A maradék zsírt még véletlenül sem öntsük el, hiszen kihűtve, ropogós kenyérre kenve mennyei eledel.

Lovranits Miklós
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 1 évvel ezelőtt
Dzsafi, köszönet a receptért, nagyon finom lett, máskor is így készítem! Be is küldtem a képet róla, igaz nálam héjában sült őrölt rozmaringgal, fokhagymaporral hintett, vajdarabokkal tetézett krumpli volt mellé a köret - és természetesen házi vegyes savanyúsággal ettük... :)
Kárász Gabriella 1 évvel ezelőtt
Sziasztok! Kezdő \"konyhatündérként\" azt szeretném kérdezni, hogy amikor párolom a húst, el kell hogy lepje a víz? Pároláskor folyamatosan kell forrnia? Honnan tudom, hogy mikor jó már? A segítséget előre is köszönöm!!!
B. Erika 2 évvel ezelőtt
Készítettem vagy 90 percig -lapockából-, de még így sem lett igazán omlós. Nem tudom mit rontottam el, pedig nem ma kezdetem a konyhában tevékenykedni. Ezt leszámítva így is zamatos, olyan igazi hús ízű :) és persze elfogyott a család férfi tagjainak nagy örömére.
Kállai Krisztina 2 évvel ezelőtt
Nálunk is szerették, holnap újra készítem a vendégeknek.
BÁNFALVI TIMEA 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam, isteni lett, mint gyerekkoromban, ha Apu sült husit csinált.Köszi!
Lovranits Miklós 6 évvel ezelőtt
Így igaz! Kedves feleségem, és gyönyörű gyermekem feszes vigyázzban, kenyérrel kezükben várnak a tunkolásra! Mi a király? A szaftos kenyér! Mindörökké pocak! Dzsafi.
liszizsuzsika 6 évvel ezelőtt
Nálunk a maradék zsír nem éri meg a boldog kihűlés állapotát, kitörölgetik puha kenyérrel.
Robi 6 évvel ezelőtt
Hy! Egyre jobban úgy látom, egy húron pendülünk. Nord.

Hasonló Receptek

Magazin