Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Békebeli puncs-szelet

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 35 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • a töltelékhez sütött vastagabb tésztalap
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár + a kenéshez
  • 1 dl málnaszörp
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4-5 evőkanál meggybefőtt lé
  • A mázhoz:
  • 5-6 evőkanál meggybefőtt-lé
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál puncs ízű főzés nélküli pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a porcukorral, hozzáadjuk az apróra kockázott margarint, és alaposan elmorzsoljuk. Közepébe fészket készítünk, ide adagoljuk a tejfölt, a citromhéjat és a citromlevet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.

Három felé osztjuk: két kisebb és egy nagyobb darabba, majd mindegyiket gáztepsi méretűre nyújtjuk, és egyenként 175 fokos sütőben 12-14 perc alatt kisütjük. Érdemes egyből a sütőpapíron nyújtani, mert áthelyezéskor elég könnyen szakad a tészta.

A vékonyabb lapokat egymásra helyezzük, szabályos téglalap alakúra vágjuk, majd mindkét lap egyik oldalát megkenjük barack- vagy meggylekvárral, félretesszük. Óvatosan bánjunk velük, mert melegen könnyen törnek! A leeső részeket nem dobjuk ki, mert kell a töltelékbe.

Ehhez először habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, végül a vastag lapot a tésztaszélekkel együtt beletördeljük, és alaposan átforgatjuk.
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük. Ráhalmozzuk a tölteléket, elegyengetjük, tömörítjük, majd rátesszük a másik tésztalapot is lekváros felével lefelé.

A máz hozzávalóit szép simára keverjük, majd - ha már kihűlt a tészta - bevonjuk a sütemény tetejét. Egy napig hűvös helyen pihentetjük, hogy a morzsa és a tésztalapok megpuhuljanak, majd éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss