Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Békebeli lekváros bukta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 3 db tojássárgája
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom
  • A töltelékhez:
  • lekvár
  • A tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 mk tejföl

Elkészítés

    1. A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik, és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
    2. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, mindegyik középre lekvárt halmozunk, és összegöngyöljük.
    3. Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kifliket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni.
    4. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük. 

    MÁKOS BUKTA>>> 

    TÚRÓS BUKTA EGYSZERŰEN>>> 

    BUKTATORTA>>> 

Megjegyzés

Tipp: egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin