Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Békakirály levese

default user icon
3 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag mélyhűtött sóskapüré
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 dkg vaj/ olaj
  • 2 db tojás keményre főzve és apróra vágva
  • 1 db zöldségleves kocka vagy fél liter csontlé
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • cukor
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 teáskanál pirosarany
  • 20 dkg vegyes (füstölt, trappista, camembert, eidami, emmentáli... stb) kockára vágva

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát , hozzáadjuk a sóskát, tovább pirítjuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, és kb. tíz percig főzzük. Közben a tejet és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a tűzről levett leveshez keverjük. Majd tűzre visszatéve felforraljuk. A levest csészékbe szedjük, és megszórjuk a kockára vágott tojással és sajttal. Pirítóssal/pogácsával komplett vacsora.

Megjegyzés

Ha csomósra sikerülne a leves, botmixerrel segíthetünk rajta.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ibolya950
Imádom a sókát, de vöröshagymát és pirosaranyat nem teszek bele.
petivivi
Nagyon finom! Szoktunk hozzá csinálni még levesbetétnek lepirított bacon szalonnát.
szotymó
A vöröshagymát kihagytam és igy is jó lett.Talán spenóttal és foghagymával is ki kellene próbálni.

Hasonló Receptek

Magazin