Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Beigli

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Beigli

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 527
  • Elküldve: 250

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • porcukor
  • csipet só
  • A diótöltelékhez:
  • 5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 30 dkg porcukor
  • 3-4 dl tej
  • 40 dkg darált dió
  • A máktöltelékhez:
  • 5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva
  • 20 dkg porcukor 1 dl vízben felforralva
  • 20 dkg darált mák
  • A gesztenyetöltelékhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • rum vagy rumaroma
  • kevés vaníliás cukor
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • ízlés szerint cukor, méz vagy édesítõ
  • szer
  • vaníliás cukor
  • reszelt citrom- és narancshéj
  • mazsola
  • 1 tojás és 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

50 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg vajat, megszórjuk a tetejét 5 dkg porcukorral, 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk az élesztõs tejfölt
és összegyúrjuk.

4 cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hûtõszekrénybe rakjuk.

A diótöltelékhez a tejjel elkevert porcukrot felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a rumba áztatott mazsolát, majd a tûzrõl lehúzva beleszórunk 40 dkg darált diót (ha túl lágy, zsemlemorzsát teszünk hozzá), és langyosra hûtjük.

A cukros vizet felforraljuk, majd a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a mákot és a mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét, langyosra hûtjük.

A gesztenyetöltelék alapanyagait kikeverjük (lehet beletenni mazsolát, reszelt citromhéjat vagy narancshéjat, narancsaromát).

A túrótöltelékhez az alapanyagokat összekeverjük /ha nagyon híg, egy kis búzadarát keverünk hozzá, ha nagyon kemény, akkor egy kis tejfölt).

A cipókat lazán átgyúrjuk, egymást követõen lisztezett munkalapon 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a lapot tojásfehérjével,
elsimítjuk a töltelék felét, szabadon hagyva a hosszabbik felénél 2-3 cm széles sávot. Megszórjuk mazsolával. A rövidebb oldalakon behajtunk 2-3 cm-es csíkot, majd feltekerjük. Sütõpapírral bélelt sütõlapra
tesszük. Ugyanígy járunk el a másik 5 cipóval is.

Megkenjük a tetejüket
tojássárgájával, és fél óráig pihentetjük (vagy egy kicsit tovább, ha addig a tojássárgája nem szikkadt volna meg). Akkor finoman megkenjük tojásfehérjével, és újabb 1/2-3/4 órát pihentetjük. A tekercsek tetejét-oldalát sûrûn megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét.

Elõmelegített sütõben sütjük kb. 40 percet. Az elsõ 20 percben nem szabad az ajtót kinyitni. A tepsiben hagyjuk kihûlni. Jól tûri a mélyhûtést is.

Megjegyzés:

6 rúd lesz belõle. Ha valaki szereti a különlegeset, akkor meg lehet próbálni
pudingos/gyümölcsös töltelékkel is.
2 vaníliás pudingport meg kell fõzni 7-8 dl tejjel, majd még forrón belekeverni 1-2 marék apróra vágott aszalt gyümölcsöt (sárgabarack, füge, datolya, szilva stb.), ezzel megkenni a beiglit.

A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!

Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 15. samanco
    2013. december 23. (hétfő) 20:22
    Most sülnek az enyémek, és nekem 3 rúd lett ennyi alapanyagból, de csak azért, mert tartottam tőle, hogy túl vékonyka vagy kicsi lesz. A mennyiségek ehhez viszonyítva jól vannak leírva, ízre még tesztelnem kell, de jónak tűnik. Egy nagy problémám akadt: szétrepedt mind. Nagyon csúnyák lettek, s még van a sütési időből, de biztos bennem lesz a hiba, mivel abszolút kezdőnek számítok bejgli téren. Azért ötleteket a probléma kiküszöbölésére szívesen fogadnék. :) :-/
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept