Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Beigli

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Beigli

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 528
  • Elküldve: 255

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • porcukor
  • csipet só
  • A diótöltelékhez:
  • 5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 30 dkg porcukor
  • 3-4 dl tej
  • 40 dkg darált dió
  • A máktöltelékhez:
  • 5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva
  • 20 dkg porcukor 1 dl vízben felforralva
  • 20 dkg darált mák
  • A gesztenyetöltelékhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • rum vagy rumaroma
  • kevés vaníliás cukor
  • A túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • ízlés szerint cukor, méz vagy édesítõ
  • szer
  • vaníliás cukor
  • reszelt citrom- és narancshéj
  • mazsola
  • 1 tojás és 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

50 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg vajat, megszórjuk a tetejét 5 dkg porcukorral, 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk az élesztõs tejfölt
és összegyúrjuk.

4 cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hûtõszekrénybe rakjuk.

A diótöltelékhez a tejjel elkevert porcukrot felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a rumba áztatott mazsolát, majd a tûzrõl lehúzva beleszórunk 40 dkg darált diót (ha túl lágy, zsemlemorzsát teszünk hozzá), és langyosra hûtjük.

A cukros vizet felforraljuk, majd a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a mákot és a mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét, langyosra hûtjük.

A gesztenyetöltelék alapanyagait kikeverjük (lehet beletenni mazsolát, reszelt citromhéjat vagy narancshéjat, narancsaromát).

A túrótöltelékhez az alapanyagokat összekeverjük /ha nagyon híg, egy kis búzadarát keverünk hozzá, ha nagyon kemény, akkor egy kis tejfölt).

A cipókat lazán átgyúrjuk, egymást követõen lisztezett munkalapon 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a lapot tojásfehérjével,
elsimítjuk a töltelék felét, szabadon hagyva a hosszabbik felénél 2-3 cm széles sávot. Megszórjuk mazsolával. A rövidebb oldalakon behajtunk 2-3 cm-es csíkot, majd feltekerjük. Sütõpapírral bélelt sütõlapra
tesszük. Ugyanígy járunk el a másik 5 cipóval is.

Megkenjük a tetejüket
tojássárgájával, és fél óráig pihentetjük (vagy egy kicsit tovább, ha addig a tojássárgája nem szikkadt volna meg). Akkor finoman megkenjük tojásfehérjével, és újabb 1/2-3/4 órát pihentetjük. A tekercsek tetejét-oldalát sûrûn megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét.

Elõmelegített sütõben sütjük kb. 40 percet. Az elsõ 20 percben nem szabad az ajtót kinyitni. A tepsiben hagyjuk kihûlni. Jól tûri a mélyhûtést is.

Megjegyzés:

6 rúd lesz belõle. Ha valaki szereti a különlegeset, akkor meg lehet próbálni
pudingos/gyümölcsös töltelékkel is.
2 vaníliás pudingport meg kell fõzni 7-8 dl tejjel, majd még forrón belekeverni 1-2 marék apróra vágott aszalt gyümölcsöt (sárgabarack, füge, datolya, szilva stb.), ezzel megkenni a beiglit.

A receptet Guber Zsuzsanna küldte. Köszönjük!



Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 15. samanco
    2013. december 23. (hétfő) 20:22
    Most sülnek az enyémek, és nekem 3 rúd lett ennyi alapanyagból, de csak azért, mert tartottam tőle, hogy túl vékonyka vagy kicsi lesz. A mennyiségek ehhez viszonyítva jól vannak leírva, ízre még tesztelnem kell, de jónak tűnik. Egy nagy problémám akadt: szétrepedt mind. Nagyon csúnyák lettek, s még van a sütési időből, de biztos bennem lesz a hiba, mivel abszolút kezdőnek számítok bejgli téren. Azért ötleteket a probléma kiküszöbölésére szívesen fogadnék. :) :-/
Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Túrós kölesfelfújt Túrós kölesfelfújt
Batyus csirkecomb Batyus csirkecomb
Almás palacsinta IV. Almás palacsinta IV.
Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Gyömbéres sárgarépa-krémleves II.
Gazdag bundáskenyér Gazdag bundáskenyér
Tejfölös burgonyaleves II. Tejfölös burgonyaleves II.
Serpenyős gyros pitában Serpenyős gyros pitában
Húsleves kacsafarhátból Húsleves kacsafarhátból
Kacsás kása Kacsás kása
Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123543_csaszarmorzsa-110.jpg Császári morzsa

A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept