Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Beigli - kakaósan is

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 40 dkg porcukor
  • kakaópor
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot, és hagyjuk 5 percet pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, a sót, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot 20 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk és elegyengetjük rajtuk a töltelékeket. Azután feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük felvert tojáással, és forró sütőben szép barnára sütjük.

Megjegyzés

Nem csak karácsonyi és húsvéti menü része lehet, hanem egy tartalmas leves után is kínálhatjuk desszertként. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss