Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Reggelre kelvén meglepve felfedezi az éjszakára be nem takargatott sütit, mákosat, diósat, gesztenyéset. Hirtelen ötletelve beáztatja az alkoholba a megmosott mazsolát. Az almát meghámoz, a közepesen lereszel, beleereszti a tejbe, hozzá a fűszerek és a mazsola, levével együtt. A vegyesköretet felforral, takarék, néha megkever.

Közben fél centisre szeldegél a bánatos fazonú, elhanyagolt sütit.
Gázt lezár, egy kiöblített, barátságos porcelántálba kanalaz néhány adagot, vegyesen elosztva megterít a sütiszeletekkel, a kanállal finoman belenyomkod.

Meglocsol a tejes-almás-mazsolás-fűszeres keverékkel, a mazsolaszemeket elosztva belenyomkod, és így tovább, a tetejére a tejes egyveleg vége tája. Egyenletesen lesimít, és valami majd csak lesz belőle bizodalommal lefed. Amikor kihűlt a tál, sipirc be a hűtőbe minimum 3 órára.

Tálalás ízlés szerint natúran, pikáns ízű lekvárral, tegnap alkotott pudinggal, tejszínhabbal, és így tovább.

Megjegyzés

Bizony, a kb. bolti méretű, házilag gyártott és nem volt jó a liszt című kísérettel ajándékba kapott sütik a feledés homályába vesztek éjszakára. Főmeósom hajthatatlanul gyakorolta hivatását, az új fazont még langyoskásan is kiválónak ítélte. Viszont azon óhajnak, hogy rögvest ez legyen az ebéd is, már határozottan ellenálltam. Jövőre sem fogunk búslakodni az így-úgy sikeredett beiglik miatt, legfeljebb gubaszezont tartunk.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek