Elkészítés: Reggelre kelvén meglepve felfedezi az éjszakára be nem takargatott sütit, mákosat, diósat, gesztenyéset. Hirtelen ötletelve beáztatja az alkoholba a megmosott mazsolát. Az almát meghámoz, a közepesen lereszel, beleereszti a tejbe, hozzá a fűszerek és a mazsola, levével együtt. A vegyesköretet felforral, takarék, néha megkever.
Közben fél centisre szeldegél a bánatos fazonú, elhanyagolt sütit.
Gázt lezár, egy kiöblített, barátságos porcelántálba kanalaz néhány adagot, vegyesen elosztva megterít a sütiszeletekkel, a kanállal finoman belenyomkod.
Meglocsol a tejes-almás-mazsolás-fűszeres keverékkel, a mazsolaszemeket elosztva belenyomkod, és így tovább, a tetejére a tejes egyveleg vége tája. Egyenletesen lesimít, és valami majd csak lesz belőle bizodalommal lefed. Amikor kihűlt a tál, sipirc be a hűtőbe minimum 3 órára.
Tálalás ízlés szerint natúran, pikáns ízű lekvárral, tegnap alkotott pudinggal, tejszínhabbal, és így tovább.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre