Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Becsinált leves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Becsinált leves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 213
  • Elküldve: 31

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 csomag csirkeaprólék
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál Vénusz olaj
  • bors
  • ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka
  • A levesbetéthez:
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • fél dl Vénusz olaj

Elkészítés:

Az aprólékot jó alaposan megtisztítom, kisebb darabokra vágom, majd a mellet is felkockázom, és az egészet hideg vízben felteszem főni. Sózom, borsozom, hozzáadok két húsleves kockát vagy ízlés szerint ételízesítőt. Ha félig megfőtt a hús, hozzáadom a megtisztított, apró kockákra vágott zöldséget és további 10 percig főzöm. Híg rántást készítek (az olajban megfuttatom a lisztet, majd pirospaprikával színezem), belekeverem a levesbe, és átforralom. Az apróra vágott petrezselymet a végén teszem a kész levesbe.

Levesbetét: ropogós zsemle
A zsemléket vízbe áztatom, majd kinyomkodom, és összekeverem a tojással, sóval és vágott petrezselyemmel. Az olajat egy palacsintasütőben felhevítem, a masszából evőkanállal kis halmokat teszek a sütőre, amit jó laposra ellapítok. Akkor lesz jó, ha mindkét oldala szép aranysárgára sül. A ropogóst szalvétára szedem, az asztalnál majd mindenki maga teszi a levesébe.

Megjegyzés:

A receptet Goldmoni küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. január 23. (szerda) 17:16
    Bocsi, de én a rántásból hiányolom a hagymát. :(
Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karamellkrémes-epres kosárkák Karamellkrémes-epres kosárkák
Olajos sós kifli Olajos sós kifli
Klasszikus burgonyás lángos Klasszikus burgonyás lángos
Rántott csirke variációk Rántott csirke variációk
Kókuszos hárommiatyánkos süti Kókuszos hárommiatyánkos süti
Zöldséges fasírttal töltött csirkemell Zöldséges fasírttal töltött csirkemell
Tavaszi töltött-rántott pacal Tavaszi töltött-rántott pacal
Húsvéti kötözött sonka Húsvéti kötözött sonka
Túrótorta kandírozott narancshéjjal Túrótorta kandírozott narancshéjjal
Szivárványtorta csokitöltettel Szivárványtorta csokitöltettel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119556_rebarbara-110.jpg Rebarbara, a pikáns

A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124374_alvas110.jpg Nem tudsz aludni? Megmondjuk, mit egyél!

Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod, ha egy jót akarsz aludni!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124357_egeszseges110.jpg 6 gyógyító étel

Kiválasztottuk azt a hat élelmiszert, amivel - ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe - tovább megőrizheted…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124355_tuleves110.jpg Túletted magad? 5 gyors kalóriacsökkentő tipp

Túl sokat ettél a hosszú hétvégén, és most kínszenvedés visszatérni az egészséges táplálkozáshoz? Segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124335_glutenmentes-110.jpg Gluténmentesen finomat

A gluténmentes táplálkozásnak mostanában nagy divatja lett. A paleolit diéta népszerűségének köszönhetően sokan választották a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124345_tea110.jpg Mindentudó csodaszer: a tea

Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124343_cukor110.jpg 7 fontos kérdés a cukorról

Nem is gondolnánk, de évente átlagosan 36 kg cukrot eszünk meg! És ez a mennyiség egyre nő! Bár a szervezetnek egy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124267_szuperelelmiszerek-110.jpg Tudj meg mindent a szuperélelmiszerekről!

A szuperélelmiszer (angolul: superfood) kifejezéssel alighanem mindenki találkozott már, aki szeretne egészségesen élni. De…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept