Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Becsinált leves pulykából

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db pulykanyak
  • 6 db pulykazúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 db répa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 2 fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek ételízesítő

Elkészítés

    1. A nyakat bárddal kisebb darabokra vágjuk, a zúzát apróbb kockákra, majd megmossuk. A vöröshagymát és a zöldségeket kockára vágjuk, kivéve a friss karalábét, azt egy kicsit később adjuk a levesanyaghoz.
    2. A kacsazsíron megpároljuk a hagymával együtt a zöldségeket, felengedjük vízzel, beletesszük a nyakat és a zúzát, és hozzáadjuk az ételízesítőt. A felkockázott karalábét akkor tesszük a levesbe, amikor a nyak és zúza már majdnem puha.
    3. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, jól elkeverjük egy csipet sóval, és a levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, kikeverjük, az egészet a levesbe szűrjük, majd jól kiforraljuk.
    4. Tálaláskor a friss petrezselymet megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a leves tetejére szórjuk. Citromkarikákkal ízesítjük, amit külön tányérra teszünk.


      CSIRKEBECSINÁLT LEVES >>> 

      CSIRKEBECSINÁLT LEVES, AHOGY ÉDESANYÁMTÓL TANULTAM >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin