Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Becsinált leves májgaluskával

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 50 dkg csirke (tetszőleges darabok, akár aprólék)
  • 3 db fehérrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 0,5 db zeller
  • 0,5 db karalábé
  • 4 db gomba szeletelve
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 0,25 db karfiol
  • zellerlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • babérlevél
  • szemes bors
  • A galuskához:
  • 3 db csirkemáj
  • 1 tk zsír
  • 1 tk liszt
  • 1 db tojás
  • bors
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • Valamint:
  • petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • tárkonyecet

Elkészítés

    1. A húst hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, a habját leszedjük. Beletesszük a répákat, a zellert, az apróra vágott karalábét, a felszeletelt gombát, a paradicsom ot, a paprikát, a karfiolt, a zellert és a hagymát és puhára főzzük. Közben babérlevéllel, borssal és sóval ízesítjük.
    2. A galuskához a csirkemájat felaprítjuk, beletesszük a zsírt, a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, késhegynyi fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy szaggatható legyen. A levesbe szaggatjuk.
    3. Vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Tejföllel behabarjuk, tárkonyecettel tálaljuk.

    MÉG TÖBB LEVES RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin