Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi túrótorta szilvával

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • csipet sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg szilva
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta nem szereti a meleget, ezért nem szabad hosszan gyúrni. 1/2 órán át a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez habosra keverjük a kézmeleg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd a 4 tojással. A túrót és a keményítőt is hozzáadjuk, jól elkeverjük.

A hűtőből kivett tésztát gyorsan ki nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát – de kézzel is belenyomkodhatjuk a formába, az oldalára is jusson belőle. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába. A szilvát cikkekre daraboljuk, és a túrót kirakjuk vele.

Előmelegített sütőben 200 °C fokon sütjük. 20 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és picikét visszaveszünk a hőfokból (180).

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss