Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi túrós palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bécsi túrós palacsinta elkészítéséhez a tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
  4. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást.
  5. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tálat, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük kistányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss