Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bécsi töltött túrós palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg finomliszt
  • 2.5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rum
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek rum
  • 3 ek vaj/margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg krémtúró
  • 1 db citrom
  • Az öntethez:
  • 1 db tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

    1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és 8-10 palacsintát sütünk belőle. 
    2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
    3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, (lyukas fakanállal) lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.
    5. Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.

    9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

    PALACSINTA, A MEGUNHATATLAN - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin