A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk, majd egy órát pihentetjük.
Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, és egy kis olajon lassan párolni kezdjük. Felvágjuk a sonkát , szintén apróra, hozzáadjuk a hagymához, a fűszerekkel együtt. Öntünk alá egy kis vizet, és úgy negyed órát pároljuk – amíg az összes víz elpárolog, és a hagyma is megpuhul.
Felverjük a tojásokat, sóval, borssal, és egy kis őrölt köménnyel, reszelünk bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Jól lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egészen vékonyra, és rárakjuk a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagyunk. Rátesszük a sonkaszeleteket, és szétterítjük rajta a tölteléket, majd rásimítjuk a sajtos tojást. Feltekerjük, paprikás tejföllel lekenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben, 35 perc alatt megsütjük. Tíz perc múlva szeleteljük.
A ma esti vacsoránk nagyon finom volt. Akár vendégvárásra is ajánlom. Előtte való nap is elkészíthető. Hidegen ,melegen kiváló,akár salátát is kínálhatunk mellé. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!