A palacsintához a hozzávalókat kézi habverővel alaposan simára keverjük, fél órát pihentetjük, ha szükséges vízzel tovább hígítjuk. Teflon-, vagy kerámiaserpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest előre megfőzzük egy csipet sóval. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot, és krémesre dolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük citromhéjjal és mazsolával.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kölestöltelékhez és óvatosan összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, és belerakjuk a kikent jénaiba a palacsintákat úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, vagy bármiylen por alakú cukorpótlóval, és a sütőedényben, melegen tálaljuk.