Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi palacsinta tejmentesen

60 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg amarántliszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek eritrit
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl víz
  • A sütéshez:
  • kókuszzsír
  • A töltelékhez:
  • 1 bögre köles
  • 2 bögre rizstej/kókusztej/víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes)
  • 3 ek eritrit
  • 3 db tojás
  • mazsola (opcionális)
  • citrom reszelt héja (opcionális)
  • vaníliakivonat (opcionális)
  • 1 csipet só
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin vagy kókuszzsír
  • Az öntethez:
  • 2 dl rizstej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliakivonat
  • A tetejére:
  • porcukor vagy porédesítő

Elkészítés

  1. A palacsintához a hozzávalókat kézi habverővel alaposan simára keverjük, fél órát pihentetjük, ha szükséges vízzel tovább hígítjuk. Teflon-, vagy kerámiaserpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest előre megfőzzük egy csipet sóval. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot, és krémesre dolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük citromhéjjal és mazsolával.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kölestöltelékhez és óvatosan összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
  4. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, és belerakjuk a kikent jénaiba a palacsintákat úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
  5. Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, vagy bármiylen por alakú cukorpótlóval, és a sütőedényben, melegen tálaljuk.

 

Megjegyzés

Tej-, és gluténmentes diétába is beilleszthető. Tartalmasabb leves után is szervírozhatjuk! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss