Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bécsi mákos-marcipános kuglóf

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 18 szelethez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1/8 l tej
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • A töltelékhez:
  • 3,75 dl tej
  • 20 dkg marcipán
  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 7 evőkanál citromlé
  • 3 dkg darált pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, egy csipet sóval, és ráöntjük a langyos tej felét. Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben felolvasztjuk a vajat.

    2. A tojásokat és a vajas tejet a liszthez öntjük, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére dagad.

    3. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, belemorzsoljuk a marcipánt, és hagyjuk feloldódni. Beleszórjuk a mákot, a cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. Hagyjuk kihűlni.

    4. A tésztát kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket és feltekerjük. Kivajazunk egy kb. 1,8 l űrtartalmú kuglófformát, beletesszük a tésztát, kissé lenyomkodjuk. Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.

    5. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kuglófot kb. 30 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálra borítjuk, a porcukrot elkeverjük a citromlével, és a kuglófra kenjük. Megszórjuk pisztáciával, és hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin