Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, egy csipet sóval, és ráöntjük a langyos tej felét. Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben felolvasztjuk a vajat.
2. A tojásokat és a vajas tejet a liszthez öntjük, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére dagad.
3. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, belemorzsoljuk a marcipánt, és hagyjuk feloldódni. Beleszórjuk a mákot, a cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. Hagyjuk kihűlni.
4. A tésztát kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket és feltekerjük. Kivajazunk egy kb. 1,8 l űrtartalmú kuglófformát, beletesszük a tésztát, kissé lenyomkodjuk. Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
5. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kuglófot kb. 30 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálra borítjuk, a porcukrot elkeverjük a citromlével, és a kuglófra kenjük. Megszórjuk pisztáciával, és hagyjuk megszáradni.