Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bécsi krumplisaláta virslivel

Hozzávalók

  • 1,2 kg burgonya
  • 2 db sonkahagyma
  • 6 ek napraforgóolaj
  • 2,5 dl zöldség- vagy húslevesalaplé
  • 4 ek fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 pár bécsi virsli
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • fekete bors
  • 1 ek mustár

Elkészítés

    1. A megmosott burgonyát a szokásos módon megfőzzük kb. 20 perc alatt, majd leszűrjük, meghámozzuk és felszeleteljük. Az apróra kockázott sonkahagymát 1 ek olajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk 1 ek borecetet. Beleforgatjuk a burgonyát, és kis lángon addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot.
    2. A megtisztított fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk. A virslit és a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az öntethez egy tálban kikeverjük a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint a fokhagymával, a mustárral és a maradék 5 ek olajjal. Hozzáadjuk a metélőhagyma felét, majd óvatosan beleforgatjuk a burgonyát és a virslit.
    3. A salátát egy rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, végül a maradék metélőhagymával megszórva tálaljuk.

      Még több saláta >>> 

      Még több köret >>> 

      Receptek krumplival >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
Burgonyasalátához a legjobb a hosszúkás, nem szétfövő kiflikrumpli. Kis mérete és hengeres alakja miatt szépen szeletelhető.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin