Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi kocka Edit módra

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 31×37 cm-es nagyméretű gáztepsihez:
  • A felső laphoz:
  • 10 db tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A középső laphoz:
  • 10 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • Az alsó laphoz (vizespiskóta):
  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 db citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 10 evőkanál rétesliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 db citrom leve
  • A tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az alsó laphoz a tojássárgákat a porcukorral és a hideg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon, lassú tűznél megsütjük.

A középső laphoz a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

Az alsó laphoz a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint 4 evőkanál forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszába óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

A krémhez a tejet a cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal és a citrom levével összekeverjük, jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig.

A vizespiskótára simítjuk a krém felét, befedjük a 2. lappal, rákenjük a maradék krémet, és befedjük a maradék tésztalappal.

Csokoládémázzal bevonjuk, de ez el is hagyható, így is szép, mutatós sütemény.

Megjegyzés

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, nagyon megtetszett és megsütöttem. Eredetileg a felső lapot kettévágjuk, és így nem kell hozzá a 3. lap. Mivel gáztepsi méretre szólt a recept, abban is több méret van, az enyém nagyon nagy méret, így a lapom vékony lett ahhoz, hogy elvágjam, a képen is látható. Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vizes piskótát. Ha kisebb méretű tepsiben készül, akkor kettévágható a tészta. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss