Az élesztőt feloldjuk a tejben. A lisztet nagy tálba szitáljuk, és a halom közepébe krátert vájunk. Beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a feldarabolt vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd villával az egészet összeforgatjuk.
Lisztezett felületen a tésztát simára gyúrjuk kb. 10 perc alatt. Ezután visszatesszük a tálba, és tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük 1 órát.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral leterítünk egy tepsit. Az étcsokoládét késsel apróra vágjuk.
A megkelt tésztát összedolgozzuk a csokidarabokkal, majd kettéosztjuk, és mindkét adagot hengerré sodorjuk. A megformázott bagetteket a tepsibe fektetjük, a tetejükön éles késsel ferdén bevagdossuk, és megkenjük az elkevert tojássárgájával. Végül az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.