Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi bagett (Baguette viennoise)

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt feloldjuk a tejben. A lisztet nagy tálba szitáljuk, és a halom közepébe krátert vájunk. Beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a feldarabolt vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd villával az egészet összeforgatjuk. 
  2. Lisztezett felületen a tésztát simára gyúrjuk kb. 10 perc alatt. Ezután visszatesszük a tálba, és tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük 1 órát.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral leterítünk egy tepsit. Az étcsokoládét késsel apróra vágjuk.
  4. A megkelt tésztát összedolgozzuk a csokidarabokkal, majd kettéosztjuk, és mindkét adagot hengerré sodorjuk. A megformázott bagetteket a tepsibe fektetjük, a tetejükön éles késsel ferdén bevagdossuk, és megkenjük az elkevert tojássárgájával. Végül az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.

    Még több kenyérrecept >>> 

    EGYSZERŰ HÁZI KENYÉR - DAGASZTÁS NÉLKÜL >>> 

    Paleo kenyér >>> 

    Graham-kenyér >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss