A lereszelt almát összekeverjük a cukorral, és 15 percig hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk, az almalevet félretesszük. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a kinyomkodott almát, és párolni kezdjük a fahéjjal.
Közben az almalében elkeverjük a vaníliás pudingport, majd a párolódó almához öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, megszórjuk a darált dióval, majd a szélére halmozzuk az almás tölteléket, és óvatosan felcsavarjuk.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját is külön-külön felverjük egy villával.
A rétes rudat először lekenjük a tojássárgával, 15 percig hagyjuk állni, majd a tojásfehérjével is lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük.