Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

BBQ oldalas fokhagymás spenóttal és parázsburgonyával

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg oldalas
  • 3 evőkanál hoysin vagy osztrigaszósz
  • 5 evőkanál édes chili szósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szilvalekvár
  • A körethez:
  • 50 dkg aprószemű újburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • 5 dkg vaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, alufóliába tekerjük, és gyenge parázs fölött, 150 fokon 80 percig sütjük. Időközben a megmosott újkrumplit sózva, kevés olajjal szintén alufóliába tekerjük, és a hús mellé tesszük kb. 30 percre.

A spenóthoz a vajat 2 gerezd fokhagymával meglangyosítunk, rádobjuk a megtisztított spenótot, átforgatjuk, sózzuk, és éppen csak megfonnyasztjuk.

Az osztrigaszószt, a chili szószt, a mézet és a szilvalekvárt összekeverjük. A húsról leszedjük a fóliát, a tetejét ecsettel szépen lelakkozzuk. Szenet öntünk a grillbe, felforrósítjuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

A pirosra sült oldalast a krumplival és a vajas spenóttal tálaljuk.

Megjegyzés

Nem csak a húst és a krumplit süthetjük grillen: a spenótot egy alumíniumtálcában gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük pár másodperc alatt a grill felett.

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

Az elkészítés fotókkal lépésről lépésre a Mesterkurzus blogban található! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss