Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos töltött paprika

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kerekszemű rizs
  • 6 db tölteni való húsos zöldpaprika
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 l 100 %-os paradicsomlé
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma - reszelve
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2-3 tk pirospaprika (fele a gombócba, fele a mártásba)
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 1-2 tk cukor (ízlés szeritn)
  • 3 db kisujjnyi darabka citromhéj
  • 1 ek szárított bazsalikom

Elkészítés

    1. A darált húshoz keverjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, a tojást, 1 vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, az őrölt borsot és a sót. Alaposan összedolgozzuk, ameddig a mártást elkészítjük, a hűtőben pihentetjük.
    2. Kb. 5 literes vastag aljú edénybe a lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a másik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük kb. 0,5 l vízzel, rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon, beleöntjük a paradicsomlét. Ízesítjük cukorral, citromhéjával, bazsalikommal, mérsékelt hőfokon felforraljuk, majd takarékra állítjuk.
    3. A paprikákat kicsumázzuk, lazán megtöltjük a húsos töltelékkel, a kimaradt húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő paradicsom mártásba tesszük. Újraforrástól számítva kb. 40-45 perc alatt mérsékelt hőfokon készre főzzük (közben óvatosan a töltelékek között alákeverünk, hogy le ne kapjon). Ha szükséges, utánasózzuk, cukrozzuk.
    4. Igény szerint személyenként 1 közepes burgonyát meghámozunk, hosszában felszeleteljük, sós, köményes vízben megfőzzük.
    5. Tálalásnál ízlés szerint paprikát, húsgombócot kínálunk a mártással és a főtt burgonyával.

    A LEGFINOMABB HÚSGOMBÓCOS ÉTELEK EGY HELYEN >>> 

    TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>> 

Megjegyzés

Viszonylag gyorsan elkészíthető könnyű egytálétel.

Idén kora tavasszal jó ízű zöldpaprikákat lehet kapni, ezért is jutott eszembe ez az inkább nyáriasnak mondható étel, mert nálunk nagyon szereti a család évszaktól függetlenül.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin