Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bazsalikomos töltött paprika

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bazsalikomos töltött paprika

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 40
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kerekszemű rizs
  • 6 db tölteni való húsos zöldpaprika
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál Vénusz olaj
  • kb. 2 evőkanál liszt
  • 1 liter 100 %-os paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma - reszelve
  • kb. 1 teáskanál őrölt feketebors
  • kb. 2-3 teáskanál pirospaprika (fele a gombócba, fele a mártásba)
  • kb. 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • kb. 1-2 evőkanál cukor - attól függően, hogy mennyire ízesített a paradicsom
  • 3 db kisujjnyi darabka citromhéj
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom (teatojásba zárva)

Elkészítés:

A darált húshoz keverjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, a tojást, 1 vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, az őrölt borsot és a sót. Alaposan összedolgozzuk, ameddig a mártást elkészítjük, a hűtőben pihentetjük.

Kb. 5 literes vastag aljú edénybe a lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a másik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük kb. 0,5 l vízzel, rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon, beleöntjük a paradicsomlét. Ízesítjük cukorral, citromhéjával, bazsalikommal, mérsékelt hőfokon felforraljuk, majd takarékra állítjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, lazán megtöltjük a húsos töltelékkel, a kimaradt húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő paradicsom mártásba tesszük. Újraforrástól számítva kb. 40-45 perc alatt mérsékelt hőfokon készre főzzük (közben óvatosan a töltelékek között alákeverünk, hogy le ne kapjon). Ha szükséges, utánasózzuk, cukrozzuk.

Igény szerint személyenként 1 közepes burgonyát meghámozunk, hosszában felszeleteljük, sós, köményes vízben megfőzzük.

Tálalásnál ízlés szerint paprikát, húsgombócot kínálunk a mártással és a főtt burgonyával.

Megjegyzés:

Viszonylag gyorsan elkészíthető könnyű egytálétel.

Idén kora tavasszal jó ízű zöldpaprikákat lehet kapni, ezért is jutott eszembe ez az inkább nyáriasnak mondható étel, mert nálunk nagyon szereti a család évszaktól függetlenül.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!



gaby53 receptjeiből:
Pulykahúsos rakott kel
Zelleres brokkolikrémleves
Egyszerű krumplileves
Zöldborsós pulykatokány
Zöldséges daragaluska-leves
Pisztráng Szalajka módra
Csőben sült juhtúrós tészta
Kacsazúza pörkölt II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
Medvehagymás-fűszeres kalács Medvehagymás-fűszeres kalács
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
Nem klasszikus húsvéti fogás, de a tavaszias időben ideális desszert a rendkívül jól variálható, sokféleképp elkészíthető túrótorta, amely nem igényel nagy előkészületeket, mégis mutatós és finom. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept