Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos tészta spárgával

MME MME
4.3/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg zöld spárga (vagy 1 kg fehér)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 dkg tisztított pisztácia
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 25 dkg széles metélt tészta
  • A hollandi mártáshoz:
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Előkészítés: A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a spárgát kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit apróra vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk.

Elkészítés: A spárgát sós vízben kb. 8 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk. A spárgát megszórjuk az ételízesítővel. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a hollandi mártást. (Lásd a pulykanyársnál.) Belekeverjük a bazsalikomot és a pisztáciát. A tésztát összeforgatjuk a hollandi mártással és a spárgával, ha kell kevés spárga főzőlével lazítjuk, és kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 522 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss