Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
A paradicsomot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk a kaliforniai paprikával együtt. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra összevagdaljuk.
Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, és megfuttatjuk benne a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük és összeforgatjuk a paradicsomos mártással.
A félretett bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. Parmezánnal megszórva azonnal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre