Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos sárgarépatallérok

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 25 db 3 cm átmérőjű tallérhoz:
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 4-5 bazsalikomlevél
  • 5 dkg reszelt sajt (pl. gouda vagy edami)
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál reszelt kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • szárított oregánó
  • A tepsi megkenéséhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépákat tisztítást követően nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apró kockákra vágom, a bazsalikomleveleket felaprítom.

A sajtot szintén lereszelem, a sárgarépával megegyező csíkokra. A tojást tálba ütöm, hozzákanalazom a tejszínt, a keményítőt, a Grana Padanót, fűszerezem, alaposan elkeverem.

Egy nagy tepsit sütőpapírral borítok, a papírt vékonyan megkenem olívaolajjal, a sütőt 180 fokra előmelegítem.

A zöldségeket és a tojásos keveréket összeforgatom. A keverékből púpozott teáskanálnyi halmokat biggyesztek az előkészített tepsire.
Nagyjából 10 percnyi sütés után minden kis tallért megfordítok, a tetejüket is átpirítom további 5 perc alatt.

A megsült tallérokat visszaforgatva tálra helyezem – langyosan, hidegen önmagában, saláták, felvágottak, sültek mellé is nagyszerű, de pestós újkrumplival igazi kora nyári hangulatot idéz a tányérra!

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss