Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos-sajtkrémes kosárka laktózmentesen

30 perc
bonyolult
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajon megdinszteljük egy serpenyőben, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, és ezzel együtt pároljuk tovább, amíg zsírjára nem sül. Ekkor hozzákeverjük a felaprított bazsalikomot, és az egészet összekeverjük. 
  2. Elkészítjük a sajtmártást. A tojást felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a reszelt sajtot, majd a csirkemellre öntjük, és az egészet alaposan összekeverjük. 
  3. A leveles tésztát hat egyenlő négyzetre vágjuk, majd maffinformába tesszük őket, és belekanalazzuk a tölteléket .190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 
  4.  A körethez burgonyát héjában megfőzzük, majd tisztítás után karikára vágjuk, megsózzuk, és egy kevés forró pálmazsíron pirosra sütjük. Ezzel kínáljuk a kosárkákat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss