Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos rakott csirkemell

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemell szeleteket sózzuk - borsozzuk és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben és húsokat elősütjük, majd félretesszük.

A tejet felforraljuk. A vajat egy másik edényben megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet majd felengedjük a forró tejjel és addig főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk - borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot.

Kivajazunk egy tepsit és kezdődhet a rétegzés: 1 sor csirkemell - néhány szelet bacon - reszelt sajtok - néhány merőkanál bazsalikomos besamel. Majd újra csirkemell - sajtok - maradék besamel és a bacont tesszük a tetejére, hogy szépen megpiruljon.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Mi sülhet ki csirkemell - bacon - sajt - bazsalikom négyeséből? Anyukám szavaival élve egy - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss