Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben megpároljuk a kölest, leszűrjük, szitán lecsepegtetjük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, összekeverjük a kölessel, a megmosott és összevágott bazsalikomlevelekkel, a tojássárgákkal, kevés sóval.
A pulykaszeleteket megmossuk, hártyáit leszedjük, és vékony szeletekre klopfoljuk. Besózzuk, borssal meghintjük, és egyenletesen elterítjük rajta a kölesmasszát. A szeleteket feltekerjük, és egy fogpiszkálóval átszúrjuk. Forró olajban megsütjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt lében elkeverjük a krémsajtot, felengedjük a tejjel, és sóval, borssal fűszerezzük. A tekercseket szeletekre vágjuk, a mártást mellékanalazzuk, és egyben főtt, bazsalikommal megszórt apró burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre