Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos pirított csirkemell

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk, megtiszítjuk, majd julienne-re vágjuk. 
  2. Serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt vagy olajat, rádobjuk a csíkokra vágott csirkét, megsózzuk és megborsozzuk. Addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik és pirosas színt kap. Végül hozzákeverjük a friss bazsalikomot.
  3. A rizst forrásban lévő, sós vízben 20 perc alatt készre főzzük a csomagoláson található útmutató szerint. Ezzel tálaljuk a bazsalikomos csirkét.

Megjegyzés

A bazsalikom fantasztikus ízharmóniát, frissességet, illatot ad a csirkemellnek. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss