Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos panna cotta

default user icon
MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. Forrásban levő vízben blansírozunk 4 marék leöblített bazsalikomlevelet 3-5 másodperc alatt, majd leszűrjük és kinyomkodjuk. Aprítógépben pürésítjük 1 dl íróval, valamint 2 dl habtejszínnel együtt, és apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk egy tálba.
  2. A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk 5 percig. A maradék tejszínt kis edénybe öntjük, beleszórunk 10 dkg cukrot, és közepes tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. A kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró cukros tejszínben, majd a bazsalikompürébe vegyítjük. A világoszöld masszát adagonként elosztjuk 4-6 kis formában vagy tálkában, és a hűtőben hagyjuk dermedni 2-2 1/2 óra hosszat.
  3. A maradék zselatinlapot is hideg vízben áztatjuk 5 percig. Közben egy kis edényben közepes tűzön felmelegítünk 9 cl írót a maradék 7 dkg cukorral együtt, és a cukor feloldódásáig kevergetjük. Belevegyítjük a kinyomkodott zselatint, majd hozzáadjuk a citromlét, valamint a maradék 9 cl írót, és elosztjuk a zselatinos bazsalikompürén. A formákat visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
  4. Tálalás előtt a panna cottát a forró vízbe merített formákból jól behűtött desszertestányérokra borítjuk. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss