Elkészítés: A káposzta külső leveleit leszedem, 4 felé darabolom, torzsáját kivágom, éles késsel vékony laskára szeletelem. Kb. 1 liter vízzel teszem fel főzni (a káposzta is enged vizet), sózom, beleadom a köményt és a citromhéjat, takarékon puhára főzöm.
A nyers paradicsomokat rövid időre forró vízbe dobom, majd a héját lehúzom, aprítógéppel összetöröm, és a sűrített paradicsommal együtt a puha káposztához keverem.
Zsemleszínű rántást készítek az olajjal és a liszttel, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, kikeverem, és a a főzelékhez adom, újraforrásig kevergetem. Ízesítem bazsalikommal, sóval, cukorral ízlés szerint, rövid ideig takarékon összefőzöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre