Elkészítés: Néha vágok a leves alá egy kis fej vöröshagymát, de anélkül is működik. Ha teszek, akkor apróra kockázom, és kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a komzerv paradicsomot a levével együtt, megszórom 1 kiskanál cukorral, hozzáadom a paradicsompürét, a fokhagymát, sózom, borsozom, bazsalikommal ízesítem, felöntöm egy pohár vízzel, és fedő alatt puhára főzöm.
Ha már minden puha, felöntöm 1 liter vízzel, felfőzöm, turmixolom, ha szükséges, tovább fűszerezem, majd elzárom a tűzhelyet és tálalom. Reszelt sajttal, pirítóssal fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre