Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos húsos palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek olaj
  • 13,5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl szóda vagy szénsavas víz
  • A töltelékhez:
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 ek liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2 dl paradicsomlé
  • bazsalikom ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • A díszítéshez:
  • friss bazsalikom

Elkészítés

  1. Egy mélyebb tálban a tojást az olajjal  összekeverjük, majd felváltva, apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet, a végén hozzáöntjük a vizet, és egy kicsit pihenni hagyjuk. A palacsintasütőbe egy pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  2. A lereszelt hagymát az olajon megdinszteljük, beletsszük a darált húst, és megszórjuk őrölt pirospaprikával. Amikor a hús zsírjára sült, kifehéredett, felöntjük a paradicsomlével, majd sóval és bazsalikommal ízesítjük. Megszórjuk a liszttel, összefőzzük a tejföllel, majd egy nagyobb szűrőn leszűrjük.
  3. Az átszűrt darálthúsos töltelékkel a palacsintákat megtöltjük, és négyrét hajtjuk, és egy kivajazott hőálló tálba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd tetejére öntjük a leszűrt levet, végül erre szórjuk a reszelt sajtot.
  4. 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Az elkészült ételt friss bazsalikomlevéllel, paradicsommal díszítjük, így tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss