Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

5/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 25 dkg darált hús (sertés, csirkemell vagy pulykamell)
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek rizsolaj (vagy étolaj)
  • A gombamártáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tk kukoricaliszt
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk,és megszórjukőrölt borssal.Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, megfűszerezzük még. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve szép pirosrasütjük. Amegsült golyókat kiszedjük az olajból, és félre tesszük.
    3. A gombamártáshoz a vöröshagymát apróra felvágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint.A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük,majdhozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesrepároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Ezutánbeletesszükaz előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve pár percigőzzük.
    4. A főzőtejszínt simára keverjüka kukoricaliszttel, majd ráöntjük a gombás húsgolyókra, óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.

    ZSEMLEGOMBÓC GOMBAMÁRTÁSSAL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin