Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos hideg paradicsomleves vodkás habgaluskával

MME MME
1
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg friss paradicsom
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 erőleveskocka
  • 1 evőkanál cukor
  • A habgaluskához:
  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vodka

Elkészítés

Előkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A bazsalikomot megmossuk, csokorba kötjük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Egy paradicsomot kimagozunk, a húsát kockára vágjuk, őrölt borssal meghintjük, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés: A vöröshagymát az olajban megizzasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük 6 dl vízzel, beletesszük a paradicsomot, a bazsalikomot és a leveskockát. Sóval, cukorral ízesítjük, felforraljuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, azaz világos rántást készítünk, folyamatos keverés közben felhabzásig melegítjük. A rántással besűrítjük a levest. Néhány percig tovább forraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük. A bazsalikomot kivesszük, majd a levest botmixerrel pürésítjük, leszűrjük. Vízfürdőben szobahőmérsékletűre, majd hűtőszekrényben 6-8 C-ra hűtjük. A tojások fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és a vodkával félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Forrásban lévő enyhén sós vízben, két kanál segítségével galuskákat szaggatunk, megfőzzük. Előhűtött csészékbe vagy tányérokba elosztjuk a kockára vágott paradicsomot, rámerjük a hideg levest, a tetejére helyezzük a vodkás habgaluskát.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 231 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss